Tips til lokale søgninger - Lokal søgemaskineoptimering

July 24, 2019
,

Tips til lokale søgninger

I dette blogindlæg vil jeg give dig nogle tips til hvordan du kan komme højere op på Google på lokale søgninger. De services jeg nævner i videoen har jeg lagt link til i beskrivelsen af videoen nedenunder.

Hvad er en lokal søgning

Hvad er en lokal søgning, og hvornår er det relevant. En lokal søgning er din service, altså det du laver, og så forbundet med et bynavn. Lokale søgninger er relevant for dig, hvis du tilbyder en service, hvor dine potentielle kunder ikke bor langt væk fra dig. Hvis du for eksempel er låsesmed og bor i Ringsted, vil det være bedre for dig at blive fundet på søgeordet Låsesmed Ringsted, end ordet låsesmed alene, fordi du jo så vil tiltrække kunder tæt på dig, istedet for at få kunder i den anden ende af landet, hvor det måske ikke vil være en så god forretning for dig.

8 gode tips til optimering

Jeg har en lille liste af tips til dig med nogle ting du selv kan gøre relativt nemt, som dine konkurrenter sikkert ikke gør, og du kan relativt nemt gøre en forskel for dig selv på de lokale søgninger. Vel at mærke uden at kontakte din webudvikler.

1. Opret en Google My Business profil

Hvis du ikke allerede har gjort det, så opret en Google My Business profil. Google My Business er en Google tjeneste, og alt hvad Google tilbyder skal du udnytte, fordi det giver dig bedre placeringer. Tag dig tiden og udfyld alle felter, fordi det er virkelig en stor ranking faktor for dine lokale søgninger. Skriv en lang beskrivelse, opret produkter, udfyld åbningstider og alle de felter der er. Og husk hele tiden på hvilke søgeord du vil findes på, og flet dem ind, hvor det er relevant og muligt.

2. Flet søgeord ind i titlen på din GMB profil

Flet et søgeord ind i titlen på din Google My Business profil. Hvis du for eksempel hedder Sørens Låseservice, så skriv din titel som “Sørensens låseservice – låsesmed ringsted”.

3. Flet søgeord ind i sidetitel, overskrift og url i landingsside

Hav en landingsside på din hjemmeside hvor dit søgeord indgår i både sidetitel, overskrift og sireurl, altså adressen til siden. Det vil være sådan at du skriver sørensens-låseservice.dk/låsesmed-ringsted Det er vigtigt du skriver bindestreg imellem din service og bynavnet, så Google kan forstå det er to forskellige ord.

4. Firmanavn, adresse og telefonnummer skal være identisk alle vegne online

Sørg for at dit navn, adresse og telefonnummer er udfyldt identisk på din hjemmeside og din Google My Busines profil, og i øvrigt alle andre steder også. Google tjekker op alle steder hvor din virksomhed er nævnt, og derfor er det vigtigt at du skriver det på samme måde alle steder.

Dine konkurrenter er dovne, og får ikke disse ting gjort. Men det gør du, og derfor kommer du højere op end dem på Google!

5. GEOtag alle dine billeder

Sørg for at GEOtag dine billeder du uploader på din hjemmeside og på Google my Business. Det kan du gøre i Abobe Lightroom, og der er også en gratis webtjeneste jeg har lagt link til i beskrivelsen. Det kan godt være det ikke som sådan er en ranking faktor, men Google kan læse det, og sammenholde det med hvor du bor.

6. Hold din GMB profil opdateret med nyheder

Sørg for at skrive nyheder fra din Google My Business profil, skriv en lang tekst, flet dit søgeord ind, og vedhæft et billede, du har geotagget.

7. Få anmeldelser på din GMB og besvar dem

Få dine kunder til at skrive positive anmeldelser af dig på din profil. Og besvar dem! Det er noget Google lægger meget stor vægt på, at man interagerer med dem der skriver. Når du besvarer dine anmeldelser, så flet dit søgeord ind. Du kan for eksempel skrive; “…kære kunde, tusind tak for din positive anmeldelse, vi er meget glade for, at du var glade for den service vores låsesmed i Ringsted leverede…”
Det kan godt være det ikke som sådan er en ranking faktor at du fletter dit søgeord ind på den måde, men det bliver indekseret af Google, og er med til at give Google et indtryk af hvad du kan og laver.

8. Lav en Youtube kanal

Lav en Youtube kanal, upload en video, og nede i beskrivelsen skal du skrive en tekst på 300-400 ord omkring din service, læg et link ind til din Google My Business profil, og nederst i beskrivelsen skriver du dit firmanavn, adresse og telefonnummer. På den her måde har du fået et link fra en af verdens største hjemmesider Youtube som jo også er ejet af Google. Der er mange mange flere tips og ideer til hvordan du kan optimere din hjemmeside og Google My Business profil, men det vigtigste tip fra mig er, gør det. Få det gjort. Tænk på, at årsagen til at du rent faktisk kan overhale dine konkurrenter er, at de måske er lidt for dovne og ikke får de her “nemme” ting gjort.

Mange seo-hilsner Jesper Nissen

Kategorier

Kontakt Os

Kontaktformular
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram