Pagerank - hvad er Pagerank

Hvad er pagerank

Pagerank eller Google pagerank. Hvad er det? Pagerank er en algoritme Googles stiftere opfandt for at måle en hjemmesides styrke i forhold til andre hjemmesider. Pagerank måler styrken af den enkelte underside, og ikke hele hjemmesidens samlede styrke. En underside kan dermed godt have en stærkere PageRank end forsiden på en hjemmeside.

For at citere Wikipedia (oversat fra engelsk): "PageRank bliver beregnet ved at tælle antallet og kvaliteten af links ind til en given side, for dermed at bestemme et groft estimat på, hvor vigtig denne side på en hjemmeside er. Den underliggende hypotese er, at jo vigtigere en hjemmeside er, jo større er sandsynligheden for, at den vil modtage links fra andre hjemmesider." Link til artikel på Wikipedia.

Det var tidligere muligt at få en indikation fra Google af, hvad PageRank var for en give hjemmeside, men denne information deles ikke fra Google længere.

PageRank er dermed en utrolig vigtig parameter i SEO, da det var denne paramater Googles stiftere grundlagde hele deres søgemaskine på. Der er naturligvis siden da kommet tusindvis af andre patenter og algoritmer til. Selvom man ikke længere kan se, hvilken PageRank en hjemmeside har, er forståelsen af PageRank stadig en grundlæggende viden at have, når man udfører søgemaskineoptimering og linkbuilding.

Har du brug for hjælp til din online markedsføring?

Kontakt os og få en uforpligtende snak med en af vores SEO specialister

TLF: 29 87 11 13

Email: info@seodanmark.dk

SD Teknik fik en 6 dobling af omsætning på 6 måneders SEO

Vi blev kontaktet i november 2020 af virksomheden SD Teknik, der godt kunne tænke sig en øget omsætning på deres webshop. Ved at sammenligne deres hjemmeside med konkurrenternes, kunne vi se, de først og fremmest var bagud på indhold. Vi designede en contentplan, og udførte samtidig en skræddersyet linkbuilding kampagne. Efter 5 måneder kan man se resultatet. En 6 dobling af omsætningen! Det bedste ved det hele er, at denne type resultat er blivende. I modsætning til Google Ads. Der er lagt mange timers dedikeret arbejde på hjemmeside og linkbuilding. Og dette arbejder forsvinder ikke, hvis kunden skulle vælge at pause eller stoppe samarbejdet. Kontakt os, hvis du har lyst til at høre mulighederne for din hjemmeside eller webshop.
SD TEknik SEO reference SEO Danmark wordpress hjemmeside reference seodanmark https://seodanmark.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram