A/B test - Hvad er en A/B seo test?

Hvad er en A/B test?

Hvis du laver avanceret seo optimering, så har du måske hørt om A/B testing. A/B testing er en eksperimentel proces, hvor du viser to forskellige versioner af den samme webside til to forskellige segmenter af brugere. På randomiseret vis. Og dernæst måler man, hvilken version af websiden, der performer bedst, i henhold til de metrikker man måler på. A/B tests kaldes også split tests.

Hvad måler man på i A/B tests?

Eksempler på, hvad der måles på ved A/B tests, er frekvensen hvormed en kontaktformular udfyldes, frekvensen hvorved brugerne klikker på en bestemt knap, eller hvor lang tid brugere er på en given webside, før de surfer videre.

Er A/B tests vigtige for seo?

Nogle af de parametre Google måler på idag, er:

  • dwell-time, det vil sige hvor langt tid brugeren er på en webside
  • Interaktion/klik på knapper eller links
  • Bounce rate
  • Frekvens for udfyldelse af kontaktformularer

Alle fire ovenstående parametre, er noget man meget nemt kan måle på med A/B tests. Jo "bedre" hjemmesiden performer, jo bedre vurderer Google at brugervenligheden er på hjemmesiden, og dermed får man indirekte points (og højere placeringer). A/B tests kan dermed bruges til at vurdere hvordan en specifik webside kan optimeres, og dermed indirekte give højere placeringer på Google.

Har du brug for hjælp til din online markedsføring?

Kontakt os og få en uforpligtende snak med en af vores SEO specialister

TLF: 29 87 11 13

Email: info@seodanmark.dk

SD Teknik fik en 6 dobling af omsætning på 6 måneders SEO

Vi blev kontaktet i november 2020 af virksomheden SD Teknik, der godt kunne tænke sig en øget omsætning på deres webshop. Ved at sammenligne deres hjemmeside med konkurrenternes, kunne vi se, de først og fremmest var bagud på indhold. Vi designede en contentplan, og udførte samtidig en skræddersyet linkbuilding kampagne. Efter 5 måneder kan man se resultatet. En 6 dobling af omsætningen! Det bedste ved det hele er, at denne type resultat er blivende. I modsætning til Google Ads. Der er lagt mange timers dedikeret arbejde på hjemmeside og linkbuilding. Og dette arbejder forsvinder ikke, hvis kunden skulle vælge at pause eller stoppe samarbejdet. Kontakt os, hvis du har lyst til at høre mulighederne for din hjemmeside eller webshop.
SD TEknik SEO reference SEO Danmark wordpress hjemmeside reference seodanmark https://seodanmark.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram